Archive for the 'Omega Guard' Category

lecithin n omega

Antara Lecithin Dan Omega Guard : Yang Mana Berkesan Untuk Kurus?

  Kak, saya ni nak ambil Set Kurus Shaklee.. tapi apa beza Lecithin dan Omega ya? Kan dua-dua pun bakar lemak? Dan seringkali jawapan ini yang ¬†diberikan… Lecithin tu ibarat macam Kancil dan Omega tu kira macam Ferrari…   Membandingkan Lecithin dan Omega Guard dengan analogi kereta bukanlah contoh yang tepat. Walaupun keduanya digunakan dalam Set Kurus Shaklee, namun fungsi
Read more…

ADHD words_110983637

Rawatan Alternatif ADHD Lebih Selamat

  Adakah anda tertanya-tanya sama ada vitamin dan makanan tambahan boleh membantu merawat gejala-gejala ADHD?   Sejak beberapa dekad yang lalu, perubatan alternatif dan pelengkap telah berkembang dengan sangat popular. Hasilnya , kini terdapat pelbagai pendekatan bukan tradisional untuk kesihatan diri dan penyembuhan. Beberapa ubat-ubatan alternatif adalah selamat, agak berpatutan , dan mudah diperolehi. Dan beberapa sebenarnya boleh mewujudkan satu
Read more…

LIFE-GENDER

Minyak Ikan Tercemar Punca Bayi Dalam Rahim Cacat

  Bayi Mengharapkan Omega-3 Dari Ibu Asid lemak Omega-3, terutamanya DHA (asid docosahexaenoic ), adalah sangat penting untuk perkembangan kanak-kanak- dan oleh itu jika anak anda kekurangan DHA , sistem saraf anak anda dan sistem imun tidak boleh membangunkan sepenuhnya , dan ia boleh menyebabkan berlaku gangguan emosi , pembelajaran dan sistem imun seumur hidupnya.   Kajian telah menunjukkan bahawa
Read more…

omega-3-sources2

Kenali Asid Lemak Omega

  Memahami Asid Lemak Omega Pakar pemakanan memanggil asid omega -3 dan omega- 6 asid lemak “penting ” lemak untuk sebab yang baik . Tubuh manusia memerlukan mereka untuk pelbagai fungsi , dari membina sel-sel yang sihat untuk mengekalkan otak dan fungsi saraf. Badan kita tidak boleh menghasilkan mereka. Satu-satunya sumber adalah makanan. Lemak politaktepu yang penting untuk sebab lain.
Read more…

codliver-300x225

Minyak Hati Ikan VS Minyak Ikan: Buat Pilihan Bijak

  Pada zaman dahulu , sebotol minyak hati ikan kod adalah kemestian yang perlu ada di dalam peti sejuk untuk digunakan setiap hari bagi merawat pelbagai penyakit termasuk kekejangan sendi dan sakit sendi. Hari ini masyarakat moden , lebih cenderung untuk mengambil kapsul minyak ikan daripada minyak hati ikan dalam bentuk cecair. Menariknya, masyarakat mula mempersoalkan, yang manakah lebih berkhasiat
Read more…

Omega Guard Shaklee Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

  Omega Guard Shaklee adalah minyak Ikan terbaik di Dunia diekstrak dari ikan laut air sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan ikan bilis dari perairan negara Jepun. Omega Guard Shaklee bukan diperbuat daripada minyak hati ikan seperti kebanyakkan produk dipasaran malah¬†3 kali lebih tumpat daripada minyak hati ikan.   Berbanding dengan produk omega dipasaran, Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan
Read more…