Archive for the 'Kesihatan' Category

getty_rm_photo_of_woman_with_acne

Kisah Menjelang Period: Antara Aku, Jerawat Dan ESP

  Siapa sini yang perasan bila dah dekat-dekat nak period je, sebutir dua jerawat mesti naik kat muka?   Ala biasala la tu kak, saya memang gitu sokmo! kalau nak sebutir jerawat tu tanda nak period la tu   Saya memang standart gitu kak oiii, sekali pakej sakit pinggang pastu naik jerawat.. tiap-tiap bulan pon gitu!   Selalu kak, tapi
Read more…

desserts

Mengidam Makanan Tapi Tak Hamil!

Bukan hanya wanita hamil yang mengidamkan makanan tertentu – adakah anda pernah melalui satu masa di mana anda mahu sangat makan coklat sehingga terasa-rasa coklat dimulut ? Tetapi jika anda tiba-tiba terdesak untuk secawan teh atau sepotong kek ,¬† ketagihan makanan tidak mungkin bermakna apa yang anda fikirkan – dan ia sebenarnya dapat isyarat kekurangan mineral. “Keinginan makanan adalah perkara
Read more…

soya

ESP Shaklee Sumber Protein Soya Tulen Terbaik Dunia

  Perlu rangsangan tenaga di siang hari? Lupakan kafein yang akan memberi anda rangsangan tetapi kemudian meninggalkan anda berasa lembap. Cuba Shaklee Energizing Soy Protein. Protein soya adalah protein biologi lengkap yang berasaskan tumbuhan . Ia rendah lemak, bebas kolesterol , dan penuh dengan asid amino penting. Ia membantu membina otot dan menyokong sistem imun. Protein soya juga boleh membantu
Read more…

vitamins

Awas! Bahaya Vitamin Murah Dipasaran

  Vitamin Murah – ¬†Anda mendapat apa yang anda bayar … Cari sebuah syarikat dan Pengedar yang anda boleh percayai.   Adalah penting untuk menggunakan hanya vitamin Tebaik untuk kesihatan anda dan keluarga anda. Kenapa sesetengah Vitamin berada kedudukan lebih tinggi daripada yang lain? Jika anda mahu memilih multi vitamin terbaik dan makanan tambahan maklumat ini akan membantu anda untuk
Read more…

desserts

3 Sebab Anda Mengidam Makanan Manis

Pernah anda rasa mengidam makan sesuatu yang manis? Terasa ingin sangat makan kek, mahupun coklat atau aiskrim? Badan kita secara semula jadi mengidamkan gula … kedua-dua atas sebab-sebab mental dan atas sebab-sebab fizikal. Apabila kita mengidamkan gula di tahap luar biasa, ia boleh disebabkan oleh pelbagai faktor. Sebab yang paling jelas dan difahami dengan baik ialah kita menggunakan sejumlah gula
Read more…